links

 


www.weigelia.nl
W
estdijk 4 – 1704 AK Heerhugowaard
Kwekerij Weigelia is een zelfbedieningskwekerij voor hovenier en particulier. Het assortiment bevat meer dan 1000 soorten planten (bomen, heesters, coniferen, bodembedekkers, vaste planten, heide, buxus, fruitbomen, bosplantsoen, eenjarige enz.) en kunnen meestal direct, en in grote aantallen worden geleverd tegen zeer interessante afhaalprijzen. Bovendien zijn er elke week extra aanbiedingen.


” Garantzaden is de zaadhandel voor uw gehele tuin. “
Met genoegen stellen wij u de website van Garant Zaden voor. www.garantzaden.nl. Een site boordevol groente-, kruiden-, bloemzaden, pootaardappelen, beschermingsmiddelen en tuinartikelen. U kunt er van verzekerd zijn dat wij eerste klas zaden aanbieden, welke onder controle en toezicht staan van de NAKTuinbouw. Wij garanderen dan ook de soortechtheid en kiemkracht. De door ons aangeboden zaden zijn vrij van ontsmettingsmiddelen. Bij de teelt van deze zaden is er nauwkeurig op toegezien dat het zaad ziektevrij is. 


www.wroeten.nl
Wroeten is een online ’magazine’ over tuinieren en moestuinieren. Magazine is misschien een beetje een groot woord: Wroeten zit ergens tussen een blog en een papieren tijdschrift in.


www.bolster.nl
Biologische Dynamische zaden


www.vreeken.nl
Vanaf 1926 is het familibedrijf Vreeken’s zaden gespecialiseerd in zaden. Het bedrijf is SKAL gecertificeerd. Dat betekent dat ze gecontroleerd Biologische producten mogen verpakken en verkopen. SKAL controleert jaarlijks of het bedrijf aan alle eisen voldoet.
Bijzonder is de conllectie vergeten groenten en andere bijzondere zaden.


www.biologischpootgoed.nl
Carel Bouma; biologisch poot- en plantgoed – voor een gezonde start.
Bestel online; pootaardappelen, sjalotten , knoflook (SKAL gecertificeert)


www.sjalot.nl
Het bestaat echt; een website geheel gewijd aan de sjalot, dat enigszins zoete, milde, smaakvolle uitje. De site biedt recepten en uiteenlopende informatie. Zo lezen we dat de sjalot behoort tot de familie van lelieachtigen. Ook de ui, knoflook en prei zijn lid van deze ‘Alliumfamilie’. Waarschijnlijk hebben kruisvaarders rond de tiende eeuw de sjalot uit Azië meegenomen naar Europa.


www.biobudget.nl
‘Chimpansees in de dierentuin van Kopenhagen eten bij voorkeur biologisch. Een biologische banaan eten ze met huid en haar op. Krijgen ze een bespoten banaan dan pellen de apen zorgvuldig de schil eraf.’ Het is een van de leuke Wetenswaardigheden op deze bio- website, die verder onder meer (budget)tips en lekkere recepten biedt.


www.foodmuseum.nl
Een uitstapje naar een museum? Leuk.maar u kunt ook gewoon thuis blijven en daar het virtuele Foodmuseum bezoeken. Geniet van de vele curiositeiten, zoals de ‘ snelkookpantoffel’ uit Mexico. Tip: bezoek voor het weggaan nog even het restaurant, waar eigenaardige gerechten op het menu staan zoals het ‘ bombardement van Adrianopel’ (inclusief recept).


www.groenmoes.nl
Publicaties over natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel.


www.winterkost-recepten.nl
Wie weet nog hoe je “hete bliksem” bereidt? Op deze site, gemaakt door ‘kookliefhebbers met de voorkeur voor het prachtige winterseizoen’, vindt u het recept.


www.aardappelhof.nl
Aardappelhof biedt u een exclusief assortiment tafelaardappelen van eigen teelt voor lekkere aardappelgerechten en recepten.Snel en eenvoudig te bestellen via deze webwinkel.


www.bejozaden.nl 


 www.tuinboetiek.nl biedt u een ruime keuze in groente-, bloem- en kruidenzaden, plantuien, plantsjalotten, plantknoflook, pootaardappelen, bloembollen en nog vele andere leuke tuinproducten. Kortom alles wat u nodig heeft om uw tuin om te toveren tot een prachtig paradijs. Alles is doormiddel van een simpele muisklik te bestellen.