Huur een tuin


Tuinieren bij Volkstuindersvereniging Langedijk            

VTV-Langedijk is een bloeiende volkstuindersvereniging met ongeveer 145 leden en beheert 3,8 ha grond, welke is gehuurd van de gemeente Langedijk.
De grond is verdeeld in kavels van 100 m2 en dit is ook de kleinste oppervlakte, die u kunt huren.

Op dit moment zijn er geen lege tuinen meer beschikbaar. U kunt zich wel inschrijven bij het bestuur zodat u op een wachtlijst geplaatst wordt.

Het tuinieren bij VTV-Langedijk is niet erg duur,  u betaalt op dit moment:
– Eenmalig inschrijfgeld                                                                       € 10,–
– Jaarlijkse contributie                                                                         € 40,–
– Tuin huur  jaarlijks per 100 m2                                                          € 23,–
– Eenmalige tuinborg         Per 100m2                                                 € 50,–

De borg krijgt u weer terug, als u het lidmaatschap en de tuinhuur opzegt en de tuin weer keurig gespit of gefreesd achterlaat, zoals u hem heeft gekregen. Behalve het betalen van contributie bent u ook verplicht om tuinbeurten te doen. Dit zijn 2 zaterdagochtenden van 9:00 tot 12:00 uur, waarin u samen met medetuinders zorgt voor het onderhoud van het tuincomplex. Ook kan het zijn, dat de tuinbeurt wordt gebruikt om een tuin van een zieke medetuinder op te knappen.
Er is ook een mogelijkheid te participeren in het schoonmaakrooster van de kantine, ipv de tuinbeurt wordt gevraagd de kantine schoon te houden.

Op het tuincomplex bent u redelijk vrij, hoe u de tuin wilt inrichten. Bloemen, groenten of fruitbomen is allemaal mogelijk. Na overleg met het bestuur is het mogelijk een kas of schuurtje neer te zetten op uw tuin. Voor zo’n opbouw vragen wij ook een borg van € 50,- , die u terug krijgt bij het verlaten van de tuin als u de opstal heeft verwijderd. Vaak is het mogelijk om de kas en/of schuurtje over te doen aan een tuinder, die uw tuin overneemt.

Er wordt van u verwacht, dat u de tuin goed onderhoudt. Veel zaaiend onkruid is niet toegestaan en in dat geval kunt u een vriendelijk telefoontje krijgen van het bestuur of u uw tuin wilt opknappen.
Als algemene regel geldt: Uw tuinburen moeten geen last van u hebben en u wilt natuurlijk ook geen last hebben van uw tuinburen.

 

Extra voordelen van het lidmaatschap zijn:
– U krijgt 4x per jaar het verenigingsblad “De Wroeter” met leuke artikelen en extra info over tuinieren.
– Er zijn tuinders aanwezig met veel ervaring, die u allerlei tips kunnen geven.
– Elk jaar worden er gemeenschappelijk zaden, pootaardappelen en plantuien gekocht, die u tegen een voordelige prijs kunt inkopen.
– In het verenigingshuis is een winkeltje, waar u tuinartikelen tegen aantrekkelijke prijzen kunt kopen. 
– Indien u tijdelijk niet in staat bent de tuin te onderhouden door bijvoorbeeld ziekte, kunt u dit melden bij het bestuur. Zij zorgen er dan voor dat de tuin in redelijke conditie blijft gedurende deze periode.  (dit geldt niet voor een vakantie; hiervoor dient u zelf afspraken te maken met andere tuinders)
– Er is vaak stalmest aanwezig, die u kunt kopen tegen een kleine vergoeding.
– Er zijn kruiwagens aanwezig voor gemeenschappelijk gebruik op het complex.
– Er zijn tuinders op het complex met een motorfrees. Een paar van deze tuinders zijn bereid uw tuin te frezen tegen een kleine vergoeding.

Daarnaast kunt u allerlei informatie vinden op onze Website:
www.vtv-langedijk.net

Heeft u belangstelling voor een tuin bij onze vereniging dan kunt u contact opnemen met onze voorzitter:
Stef Koopman
0226-316725
info@vtv-langedijk.net